21 Kasım 2008

TARAF GAZETESİ YAŞAMALI, YAŞATMALIYIZ


Onlar gazetecilik yapmak istiyorlar sadece. Ve onlar sadece gazetecilik yapıyor. Gerçeğin gücü karşısında otoriteye aldırmıyorlar. Sorumluluk düzeyi yüksek, vicdanın sesi olan bir gazetecilik yapma amaçları. Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Neşe Düzel, Murat Belge ve diğer basın emekçileri.

Belki istenilen düzeyde değil hala Taraf, maddi sıkıntılardan doğan birçok yetersizlik var. Belki Taraf’ın özellikle bazı yazarlarının bazı yazıları hiç de şık değildi, ve bu yazılardan dolayı Türkiye’de basındaki diğer bir önemli, değerli yayın Birgün Gazetesi ile kapışmalar yaşandı bir dönem. Halbuki şu dönem bu iki gazetenin en çok birbirine destek olması gerektiği, güçbirliği yapması gerektiği dönem kanımca. Utanç verici derecede şovenist yayın politikalarına sahip yayınların hakim olduğu basın dünyasında bu iki yayın umudumuz, sesimiz, bilincimiz, vicdanımız, direncimiz oldular ve hep olmalılar.

Her şeye, okurların her türlü desteğine rağmen Taraf'ın yolculuğu bir gün bitebilir. Biterse ben bunu bir yenilgi olarak adlandırmam, aynı Nokta Dergisi’nin kapanmasını bir yenilgi olarak görmediğim gibi. Nokta Dergisi’nin Türkiye basınına sağladığı kazanımlar ortada, Taraf’ın da aynı şekilde. Eminim Taraf ekibi de bunu bir yenilgi olarak görmez.

Türkiye basınının cesur yürekleri, kısa sure içinde yapılması gerekeni yaptılar, atılamaz denen başlıkları attılar, yazılamaz denilen konuları yazdılar. Bunlar yüzünden ilanların bıçak gibi kesilmesinden hiç korkmadılar, bunu bile bile yazdılar. Taraf Gazetesi’nin yayın yaşamına devam etmesi hem Türkiye basını hem de Türkiye demokrasisi için çok önemli.

Taraf Gazetesi’ne okurları sahip çıkıyor. Okurlar gazetelerine ilan vererek destek çıkıyor. Bu konuda geniş bilgiyi okurların Facebook’ta açtığı gruptan (Türkiye’nin Taraf’a İhtiyacı Var) da alabilirsiniz.

Hiç yorum yok: