26 Eylül 2008

Tunceli'de Doğmak Suç Mu?

Ne yazık ki basında her gün insanın yüzünü kızartacak, insanı umutsuzluğa düşürecek gelişmeler yaşanıyor, haberler yapılıyor, manşetler atılıyor. Yaklaşık 7 yıldır basın sektöründe yer alan benim için bunları görmek acı verici birer deneyim ne yazık ki.

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesi, AKP'nin yolsuzluklarını belgeleriyle açıklama iddiasıyla hareket eden CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'na doğduğu yer Tunceli’yi öne çıkararak saldırdı geçtiğimiz gün. "Dersim isyanı ile meşhur Tunceli'de doğan Kemal Kılıçdaroğlu" ifadesini kullanılan Zaman Gazetesi'ndeki haberde öyle bir dil kullanılıyordu ki, sanki Tunceli'de doğmak, Alevi ve Kürt olmak suç. Haberde diğer bir ilginç nokta da Kılıçdaroğlu için "BÇG raporlarından çıktı, CHP'nin yıldızı oldu" başlığıyla yayımlanan portrede kullanılan ifadelerdi: Kemal Kılıçdaroğlu'nun Batı Çalışma Grubu tarafında fişlenmiş bir isim olması bir referans olarak gösteriliyordu. Evet bu grubu karşı çok ciddi eleştiriler getiren Zaman Gazetesi, yeri gelince çıkarına uyunca bu grubu ve 28 Şubat'ı referans göstermekten çekinmiyor.

Son dönem AKP ve yandaş çevresinin sahte demokrat maskelerinin düştüğü bir dönem oluyor. Zaman Gazetesi de bu ve bu gibi haberlerle, tüm demokratlık makyajının altındaki renksiz, farklı renklere tahammülsüz yüzünü gösteriyor.

Hiç yorum yok: