8 Şubat 2009

DURMAK YOK KESMEYE DEVAM



Yukarıdaki iki fotoğrafa dikkatli bakın. Belki et yiyor olabilirsiniz, hayvanların insanların ihtiyaçlarını gidermek için yaratıldığını düşünüyor olabilirsiniz. Etsiz yaşayamam, biz yemezsek onlar bizi yer diyor olabilirsiniz, bunun doğanın düzeni olduğuna inanabilirsiniz. Diyelim öyle, ama yukarıdaki fotoğraflara bakınca canınız biraz acıyorsa, içinizde birazcık da olsa biraz sızı hissediyorsanız, devam edebilirsiniz yazıyı okumaya.

Fotoğrafların çekildiği; Yer Türkiye Tarih ise 2009.

İlk foto; Gaziantep’te AKP’nin yerel seçim adaylarını tanıtırken çekildi. Açılış sırasında kesilen üç kurban kentin en işlek caddesini kan gölüne çevirdi. Üç koyun kurban olarak kesildi; kan nedeniyle trafik bir süre kilitlendi. Oysa tahsis edilen yerler dışında hayvan kesmek, sokağa ya da kamusal alana atık bırakmak 59 YTL ceza gerektiriyor. Dini amaçlı kurban kesim kurallarına uymayanlar’ın cezası ise 1645 YTL. Tabii böyle bir ceza kesilmedi ve de ödenmedi. Üç can, üç canlı bir hiç uğruna kurban edildi.

İkinci foto; daha bu kanlar kurumadan, Mersin'in Erdemli ilçesine gelen AKP Mersin Milletvekili Ali Er, yolda boğa kesilerek karşılandı. Kamyondan vinçle indirilen boğanın kesilmesi sırasında Mersin-Antalya karayolu da 1 saat trafiğe kapatıldı. Ali Er, Çeşmeli Beldesi girişinde konvoyla karşılandı. Yaklaşık 500 araçlık konvoy eşliğinde Erdemli AKP binası önüne gelen ve seçim arıcının üstüne çıkan Ali Er'in onuruna boğa kesilmek istendi. 2 bin 500 TL’ye satın alınan boğa kamyonla yol kenarına getirildi. Parti binası önündeki kalabalık nedeniyle boğa buraya indirilemeyince çağrılan vinçle, halata bağlanıp, Mersin-Antakya karayoluna indirildi. Yol trafiğe kapatıldı. Yaklaşık 1000 kişinin bulunduğu yolda, boğa bir kasap tarafından dualar eşliğinden kesildi. Milletvekili Er de seçim aracının üzerinden boğanın kesilmesini izledi. (Kaynak: Radikal Gazetesi) Karayolu kan gölüne dönerken AKP İlçe Başkanı Vehbi Aksay, “Sık sık bölgemize gelip sorunlarımızı dinleyen vekilimiz 2 aydır gelemiyordu. Biz de ilçe teşkilatı olarak vekilimizin ilçemizi ziyaretinden dolayı boğa alarak kendisine kurban ettik” demiş.

İnsan kimdir ki, ona bir canlının hayatı adanabilir. Allah’ın verdiği canı sadece Allah alabilir diyorsanız, siz nasıl bir canlının canını alabilirsiniz? Bu ne köhnemiş bir olaydır, ne kadar vahşi ve ilkel? Canlıların yaşama hakkına hiç mi saygınız yok? Sonra gidip evlerinizde nasıl çocuklarınıza dokunabiliyor, sevebiliyorsunuz? Kanlı ellerinizle mi seviyorsunuz çocuklarınızı?

Bu arada dinin toplumsal hayata egemen olduğu, et yemenin hiç sorgulanmadığı, en demokrat, ilerici, merhametli bildiğimiz insanların bile et yenilmesini veya kurban kesilmesini mazur göstermek binbir türlü neden üretmeye çalıştığı bir ülkede, bu katliamları haber yapma ve tepki verme cesaretini gösteren Radikal Gazetesi’ni de kutluyorum.


Hiç yorum yok: