11 Şubat 2009

ÜZMEZ’İ DEVLET ÜZMEDİ, KADINLAR ÜZECEK




Tehlikenin farkında mısınız? Hüseyin Üzmez hala aramızda. Hala elini kolunu sallayarak, sırıtarak dolaşıyor aramızda. Onun dışarıda olduğu her an hepimiz, çocuklarımız, kadınlar, eşcinseller, kısacası herkes tehlikede.

Evet, Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve ikinci duruşmada tahliye edilen Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez hala aramızda.

Üzmez’in yargılanmasına devam ediliyor. Ama AKP ve devlet belli ki onu üzmemekte ısrarlı ve de kararlı.

Dün Bursa Kadın Platformundan yaklaşık 20 kadın saat 9:00'da Mahkeme önünde toplanarak Üzmez'in tahliyesini protesto etti. Kadınlar "Üzmez'i devlet üzmedi, kadınlar üzecek" yazılı pankart açtı, "Üzmez'i aklayan adalet ruh ve beden sağlığımızı bozdu" yazılı dövizler taşıdılar.
Ee tabii olan yine, bu memlekette her zaman olduğu gibi, solculara oldu. Duruşmanın ardından Halkevleri üyesi iki kadın Üzmez'e "şemsiye fırlatmak" ve "tokat atmak" gerekçeleriyle gözaltına alındı.

Ama belki de ilk kez bir eylem toplum nezdinde bu derece hoşnut karşılanmıştır. Değişik çevre ve görüşlerden insanlar belki de ilk kez içlerinden “ohh be, iyi yapmış çocuklar, aferin” demişlerdir. Tabii konu dişe diş kana kan intikam felsefesi değil, olamaz da, böyle bir yaklaşım gerçekleşirse öncelikle buna ilerici insanlar karşı çıkmalı. Ama Üzmez mutlaka cezasını çekmeli. Yaptığı yanına kar kalmamalı.

Üzmez'in cinsel saldırısı, gerici ideoloji ve erkek egemen toplumsal yapı kullanılarak aklanmaya çalışılıyor. Gözümüzün önünde hem de pişkince. Buna sonuna kadar karşı duralım.
Artık her yer, Üzmez’in bulunduğu, dolaştığı her yer bir eylem alanı olmalı. Kadınlar ve de erkekler de herkes ona tepkisini ortaya koymalı, zihninde de içselleştirerek “Tecavüze de tacize de karşıyız” diye haykırmalı. Yoksa Üzmez'lerin sayısı ve cesaretleri artacaktır.

Hiç yorum yok: