24 Mart 2009

KANADALILARIN KURBAN BAYRAMI BAŞLADI




Kanada’da fok balığı avı mevsimi başladı. Bu yıl yine 338 bin masum fok hunharca avlanacak Kanada’da her yıl Mart ayının son haftasında başlayan fok avı için gemiler St. Lawrence Körfezi’nden demir aldı. Dünya genelinde protestolara rağmen 2008’de 283 bin 200 fokun avlanmasına izin veren Kanada, bu yıl kontenjanı 55 bin artırdı ve avlanacak fok sayısını 338 bin 200 olarak açıkladı.
Avcılar, bu yıl Prens Edward İsland, New Brunswick ve Nova Scotia eyaletlerini içine alan bölgeyi kullanabilecekler. St. Lawrence Körfezi’ndeki Magdalen Adası’nda bekleyen 20 gemi ve 100 kadar avcı, Kanada Balıkçılık Bakanlığından gelen başlama duyurusu ile birlikte ava başladı. Bugün tam 200 fok acımasızca katledildi birilerini lüks hırsları uğruna.

Kanada Balıkçılık Bakanlığı Sözcüsü Phill Jenkins’in yaptığı açıklama ise tüm bu katliamın yarattığı öfkeye tuz biber eker nitelikte. Jenkins, “Fok avının protesto edilmesine itirazımız yok, ancak geçen sene 5,5 milyon olan fok sayısı, bu yıl 6,4 milyona çıktı. Avlanma olmazsa sorun daha da büyüyecek" diyor. Bu katliama bir kulp uydurmanın cılkı da çıktı artık.
Öte yandan Kanada’nın Charlottetown kentindeki Atlantik Veteriner Kolejinden iki veterinerin, bakanlık gözlemcileri ve bir grup fok avcısına ‘daha insancıl av teknikleri" konusunda eğitim vermiş. Quebec ve New Foundland-Labrador eyalet hükümetleri tarafından finanse edilen eğitim kurslarının gelecek yıllarda geliştirileceği ve bir süre sonra bu kursları tamamlayıp sertifika almayanlara avlanma izni verilmeyeceği söyleniyor. Av teknikleri ve insancıl hiçbir zaman yanyana gelemeyecek iki kelime öbeği halbuki.

Peki ne yapabilirim diyorsanız, kendinizi çaresiz hissediyorsanız, aşağıdaki linki bir tıklayın, bu senekinin artık son katliam olması talebinizi Komite' ye bildirin. Yapmanız gereken sayfanın altında sağ tarafında e-mail adresinizi, isminizi ve soyadınızı isteyen kutucukları doldurmak ve biraz daha allta "send this message" kutucuğuna tıklamak. Aman ne faydası olur ki demeyin, 1 kişi bile daha fazla olmak önemli. Benzer kampanyalarla özellikle Rusya’da benzeri katliamların önüne geçildiği oldu.

Hiç yorum yok: